Η αγάπη τους για τον χώρο της γαστρονομίας εκφράζεται από νωρίς με σπουδές, ταξίδια, τολμηρούς πειραματισμούς και φαντασία , ενώ εξελίσσεται με ακατάπαυστη και πολυετή έρευνα σε θεωρητικό και εμπειρικό επίπεδο και στο χώρο του επιχειρείν.
Ο Μηνάς Κοσμαδάκης σε συνέχεια της δημιουργικής του δραστηριότητας, το 2014 κάνει το πρώτο εργαστήριο του παγωτού cosmilato σε ένα χωριό 15χλμ. από το Ηράκλειο, για να προμηθεύει με παγωτό το γαστρονομικό του μεζεδοπωλείο, αλλά και την επιχείρηση του αδελφού του, Βασίλη Kοσμαδάκη ο οποίος δραστηριοποιούταν στο κέντρο του Ηρακλείου με χειροποίητα σπιτικά προϊόντα ζύμης, πάντα με γνώμονα την ποιότητα.
Ο κόσμος το λάτρεψε από την αρχή ,αναγνωρίζοντας με χαρά και ευγνωμοσύνη την ποιότητα των φυσικών πρώτων υλών, τις ισορροπίες
στη γεύση και τη λεπτομέρεια στην υφή του παγωτού που απολάμβανε.
Στην πορεία, δεν άργησαν να έρθουν τα ενθουσιώδη σχόλια και από ηλεκτρονικά
περιοδικά της γαστρονομίας και η όλο και μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου που το δοκίμαζε.
Αυτά τα στοιχεία, μαζί με την αυξημένη ζήτηση, έκαναν τα δύο αδέλφια το 2018 να ενώσουν τις
δυνάμεις τους, τα ταλέντα και τον οραματισμό τους. Δημιούργησαν σε
νέες εγκαταστάσεις την εταιρεία ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ Β & ΣΙΑ ΕΕ στο Ηράκλειο, θέτοντας σαν στόχο, μαζί με την άριστα καταρτισμένη ομάδα τους, να μπορούν να προσφέρουν σε χώρους
υψηλών απαιτήσεων αυτό το υπέροχο γαστρονομικό αποτέλεσμα τόσο εντός, όσο και
εκτός Κρήτης.
cosmilato , φυσικά παγωτό...